perjantai 13. maaliskuuta 2015

Valtava lentokone ja ensimmäinen päivä Balilla

Kyllä jalkojen kelpaa olla
Joulukuun aikoihin päätimme, että rankan syyslukukauden jälkeen pienimuotoinen lomailu ennen vaihtojakson alkua voisi olla paikallaan. Kyllähän matkan varrelta varmasti löytyisi jokin niin mieltä kuin kehoakin lämmittävä lomakohde turkoosine vesineen? No ei se ihan matkan varrelta löytynyt, mutta päädyimme kuvankauniiseen Indonesiaan.

Lomakohteen valinta oli melkoista arpapeliä. Tavoite oli päästä halvalla (tavoite epäonnistui) lämpimään, ja Thaimaa suljettiin yhteistuumin vaihtoehtojen ulkopuolelle, kun tuntuu tuon valtion rannat olevan matkakohteena jo yleisempiä kuin ruotsinlaivat. Lopulta pyörittelyssä oli Indonesian lisäksi
Malesia ja Filippiinit, joista päädyimme ensin mainittuun edullisimpien lentolippujen vuoksi. Lentomatka alkoi Helsingistä ja jatkui Lontoon sekä Kuala Lumpurin kautta päätepysäkille Baliin. Lento oli melko puuduttava, kestäen kokonaisuudessaan lähes vuorokauden, mutta pari erityismainintaa on kerrottava matkustamisesta Malaysia Airlinesillä välillä Lontoo-Kuala Lumpur.

Valtava lentokone
Ensinnäkin pääsimme maailman suurimman matkustajalentokoneen (Airbus A380) siipien kannattamana ilmaan. Nippelitietojen ystävänä olinkin jo matkakuumeen kourissa koti Suomessa lukenut koneesta useamman Wikipedia-artikkelin ja katsonut täysimittaisen dokumentin Youtubesta. Outoa? Ehkä. Jaan kuitenkin mielenkiintoisimmat faktat teillekin! Koneessa on kaksi kerrosta, kapasiteettia 853 matkustajalle ja 530 kilometriä sähköjohtoja. Sen kehittäminen maksoi 11 miljardia dollaria ja niitä on valmistettu vain 153 kappaletta. Jännää, eikö? Lentoyhtiökin saa allekirjoittaneelta ansaittua krediittiä, vaikka yhtiön imago ei tällä hetkellä ihan stratosfäärissä leijailekaan. Palvelu oli ensiluokkaista ja ystävällistä. Tilaa oli reilusti niin jalkatilassa kuin muuallakin, ja omasta viihdekeskuksesta löytyi satoja pelejä, uusimpia elokuvia, sarjoja ja musiikkia jokaiseen makuun. Lennon aikana tarjotut lähemmäs kymmenen ateriaa/välipalaa olivat maukkaita ja täyttäviä. Juomalasiakin sai tyhjentää ”firman piikkiin” mielin määrin, alkoholipitoiset mukaan lukien.

Perille päästyä ei sitten hyvät tarjoilut enää ollutkaan päällimmäisenä mielessä, kun jonkin aikaa liukuhihnaa tapittaneena alkoi käydä selväksi, ettei oma rinkka ollut seurannut omistajaansa Balille. Selvittelyjen jälkeen yhtiön edustajat lupailivat tavaroiden saapuvan todennäköisesti vielä saman illan aikana myöhäisemmän lennon yhteydessä. Kunhan kerron missä majoitun, niin he voivat tuoda rinkkani perille. Niin… Ei meillä tosiaan ollut valmiiksi varattuna mitään majoitusta. ”Kyllä siellä hotelleja on. Saa varmaan halvemmallakin, kun paikan päällä neuvottelee hinnasta”. Ei muuta kun matkatavaravastaavien puhelinnumero ylös ja majoitusta metsästämään!


Toisen asteen turisti talvitakilla tropiikissa
Pitkävartiset nahkaiset Converset ja pitkät pöksyt jalassa, sekä talvitakki kainalossa oli ilo lähteä tutkimusmatkalle sataprosenttiseen ilmankosteuteen ja yli 30 celsiusasteeseen. Hyvän ja halvan hotellin löytäminen ei ollutkaan mikään yksinkertainen tehtävä ja vuorokauden lentämisen jälkeen oli hermot koko porukalla kireähköt. Parin tunnin vaeltamisen palkintona löytyi kohde joka sai kelvata. Seuraavaksi olikin sitten edessä uuden vaatekerran ostaminen – sukat sandaaleissa ei ole mitään verrattuna talvitakkiin kainalossa. Ei voinut kuitenkaan valittaa. Niinkin pieni asia kuin auringonvalo tuntui uskomattoman hyvältä, mutta taksin ilmastointi vielä paremmalta. Taksimatka aloittikin yhden koko reissun kestäneistä teemoista – ranteen vääntämisen. Termiä avatakseni kerrottakoon, että ranteen vääntämisellä tarkoitan intensiivistä, pitkäkestoista ja häikäilemätöntä hintaneuvottelua tuotteen tai palvelun kustannuksen alentamiseksi. Tätä tekniikkaa tulee soveltaa kaikkiin ostotilanteisiin: taksimatkoihin, hotelliin, ruokaan, vaatteisiin ynnä muuhun. Esimerkiksi ensimmäisen taksimatkamme ”best price” oli kuskin mukaan 25 euroa, mutta jotenkin se vain aleni seitsemään. 

Vääntäkää sitä rannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti