keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Seoul Fashion Week

Maaliskuun lopulla kävin Seoul Fashion Weekillä. Muodista sen enempää kiinnostuneena olin pahojen tapojeni mukaisesti sen verran myöhässä, että itse runwayshow meni ohi, mutta lavojen ulkopuolellakin riitti kuhinaa ja mitä erikoisimpia vaatteita ja asusteita.




Tapahtuma järjestettiin hyvin modernissa rakennuskompleksissa, joka näytti ulkopuolelta melkoiselta sci-fi-viritelmältä. Ihmiset ottivat toisistaan kuvia Seoul Fashion Week – kylttien edessä ja jonottivat päästäkseen hakemaan nimikirjoituksia tunnetuilta korealaisilta. Me keskityimme Joonaksen kanssa ostamaan aiheeseen liittyviä tuliaisia ja olemaan korealaisten kuvattavina. Mukaan tarttui kangaskassi siskolleni ja tyylikäs juomapullo omaan käyttöön.


Niin, Koreassa tulee tosiaankin varautua siihen, että saatat hyvin helposti tuntea olosi vähintään b-tason julkkikseksi. Korealaiset nimittäin eivät epäile pysäyttää sinua keskellä katua ja pyytämään ottamaan selfien tai muun yhteiskuvan heidän kanssaan. Ilmiö korostuu, mikäli olet keskivertoa pidempi ja ihonväriltä pohjoismaisen valkoinen. Esimerkiksi ensimmäisen ryhmäorientaatiopäivän jälkeen Inhan yliopistolla parinkymmenen kiinalaistytön joukko piiritti meidät suomalaiset ja halusivat vuoronperään napata kuvia kanssamme. Samaa tapahtui ostoksilla, kaupungilla kävellessä ja oikeastaan missä vain. Muotiviikoilla touhu oli jo lähteä käsistä, kun jotkut ottivat meistä selkeästi kuvia kauempaa, toiset pyysivät ryhmäkuvaan ja joku vielä samanaikaisesti repi hihasta ottamaan selfietä heidän kanssaan. Myöhemmin vaihto-opiskelun loppuvaiheilla Korean eteläkärjessä sijaitsevassa Tongyoung-nimisessä kaupungissa erään jäätelökioskin myyjänä toiminut tyttö alkoi kirjaimellisesti kiljua ja tirautti pari kyyneltä, kun suostuin yhteiskuvaan hänen kanssaan. Melkoista meininkiä siis…

Aiheeseen liittyen korealaisilla on hauska tapa käyttää korkoja kengissään, enkä puhu siis pelkästään naispuolisista henkilöistä. Lähes kaikilla korealaisilla miehillä, varsinkin liikemiehillä, on kengissään korkoa. Tarkoituksena ilmeisesti lisätä näyttävyyttä ja pönkittää omaa olemustaan kasvamalla parisen senttiä, korealaiset kun ovat lähtökohtaisesti ainakin meitä suomalaisia lyhyempää sorttia. Taitaa olla kengänkokokin heillä keskivertoa pienempi. Päätin eräänä päivänä käydä
shoppailemassa itselleni uudet Converset. Löysinkin onnekseni Ikean kokoisen Converse-myymälän, jonka tarjonta pursui mitä erikoisimpia limited edition – kenkiä. Pitkän pohdinnan jälkeen olin valinnut mieleiseni, mutta henkilökunta kertoi, ettei kyseisestä mallista löydy minulle sopivaa kokoa. Lopulta kävi ilmi, että minun jalkaani sopivat Converset pitää valita kategoriasta musta, sininen tai valkoinen. Jäi sillä kertaa kengät ostamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti