keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Trippi Han Riverille

Aurinko alkoi vihdoin lämmittää Koreassakin, joten suuntasimme eräänä päivänä porukalla Seoulin halki kulkevan massiivisen Han-joen rannalle möllöttelemään. Koon ja näyttävyyden puolesta Aurajoki jää vertailussa auttamatta kakkoseksi.

Joen rannalla on tiettyjä laajoja nurmi/hiekka-alueita, jotka ovat niin paikallisten kuin turistienkin suuressa suosiossa ajanvieton näkövinkkelistä. Rantaan tullaan piknikille, opiskelemaan, seurustelemaan, pelaamaan pallopelejä ja nauttimaan alkoholia. Meidän porukka valitsi listasta luonnollisesti ruuan ja juoman…


Illan viilentyessä keskiolut auttoi lämmittämään kehoa ja mieltä. Paikalla on enää pääsääntöisesti samassa hengessä ulos lähteneitä ihmisiä, joten kukaan ympärillä olevista ei ole vieressä paheksumassa tilannetta.  Erään suuren rappusrykelmän edustalle ilmestyi kasvava joukko jengiä, joten päätimme lähteä katsastamaan, että mitähän siellä oikein tapahtuu. Korealainen katushowmieshän se siellä oli laittanut esityksen pystyyn, tarjoten koko skaalan viihdykettä jonglööramisesta taikatemppuihin.  Joen rantaan ilmestyi myös esiintymislava ja paikallinen bändi, joiden menevät rytmit ja herkät balladit tarjosivat jotakin jokaisen korvaan. Valoshow oli myös näyttävä yön pimentämää Seoulia vasten.

Kokonaisuudessaan Han-joen ranta on varsin miellyttävä paikka viettää aikaa, vaikkakin sään tulee olla lämmin, sillä sijaintinsa vuoksi keli on usein melko tuulinen. Muutaman askeleen päässä mihin suuntaan tahansa ovat yleiset wc-tilat, kioskeja, kauppoja ja ruokakärryjä. Alueen dynaamisuus ei ihmetytä, sillä taloustieteilijät käyttävät Etelä-Korean Korean sodan jälkeistä uskomattoman vahvasta talouskasvusta nimitystä ”Han-joen ihme”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti